Erkend dealer

Werkwijze

Voorbereiding

Uitvoeringen en ideeën:
Wij proberen zoveel mogelijk met u mee te denken in de mogelijkheden die er zijn, daarnaast vragen wij u al uw eventuele wensen kenbaar maken.

Inmeten:
In het offerte stadium gaan we uit van de ruwe maten. Bij uw opdracht wordt de binnen- en buitenkant op de millimeter nauwkeurig opgemeten door één van onze vakkundige medewerkers. Tijdens het opmeten worden ook eventuele grote maat verschillen opgemerkt en indien nodig worden deze verschillen in overleg verrekend.

Vensterbank / raamsteen dorpels:
Als er in het offerte stadium niet over vensterbanken en/of raamsteendorpels gesproken is, kijken we daar met het inmeten gelijk naar, het kan zijn dat er een groot maat verschil is tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn en dat de oplossing kan zijn om ook de vensterbank en/of de raamsteen dorpels te vervangen. Dit wordt dan in overleg verwerkt in de eind offerte. Het mooiste is als beide direct vervangen worden. NB: soms zijn de vensterbanken van asbest, deze moeten verwijderd worden door een gespecialiseerd bedrijf!

Eind tekening:
Na het inmeten krijgt u als klant altijd de laatst tekening en omschrijving, deze dient zorgvuldig gecontroleerd te worden niet op de maten maar op kleur, draairichting, roosters ed.

Montage

De montage wordt uitgevoerd door onze eigen gespecialiseerde montage medewerkers, deze hebben hiervoor een opleiding gevolgd en worden jaarlijks bijgeschoold. U dient er voor te zorgen dat er voldoende werkruimte is en dat er direct begonnen kan worden. Voor het verwijderen radiatoren en dergelijke dient u zelf zorgt te dragen tenzij anders in de offerte omschreven. Onze montage medewerkers trachten zo netjes en schoon mogelijk te werken echter bij de werkzaamheden ontstaat wel wat stof. Voor het beschermen van de overige spullen in de ruimte dient u zelf zorg te dragen. Als er een steiger of hoogwerker nodig is wordt zo veel mogelijk voorkomen dat er schade aan de ondergrond ontstaat, de schade die er toch ontstaat is voor uw eigen risico.

Verwijderen oude kozijn:
In bijna alle gevallen wordt het gehele houten kozijn voorzichtig verwijderd. Het kan zijn dat er desondanks toch wat beschadigingen veroorzaakt worden, dit proberen we dan zoveel mogelijk met de afwerk profielen weg te werken. Tenzij anders is afgesproken nemen we al het afval mee.

Als om bepaalde redenen een houten deel blijft staan, dan wordt dit standaard bekleed met kunststof.

Stelkozijn:
Als het oude kozijn verwijderd is wordt er standaard een officieel stelkozijn geplaatst. De afdichting aan de buitenzijde gebeurd door compriband en/of rubberen aanslag.

Plaatsen:
Het kunststof kozijn wordt gemonteerd door middel van montage schroeven.

Afwerking binnen:
De naden aan de binnen zijde worden afgedicht door middel van PUR. Daarna wordt de binnenkant afgewerkt met kunststof afwerk profielen, soms in overleg met hout.

Oplevering:
Indien er niets anders is afgesproken nemen onze montage medewerkers al het afval mee. Na afloop loopt een montage medewerker alles met u na en kunnen eventuele aandachtpunten aangegeven worden. Daarna heeft u nog 3 dagen de tijd om de aandachtspunten/opmerkingen schriftelijk aan ons door te geven.

Hoe plaats je een insectenhor:

Mijn draaikiepraam sluit niet goed: